Del |

Ultra-fin elektronik på huden skal holde øje med din krop

Sammen med andre forskere i USA, Singapore og Kina har han skabt et strækbart elektronisk system, der er tyndere end et menneskehår, og som indeholder både sensorer, transistorer, lysdioder, antenner samt induktionsspoler og solceller til strøm.


Det avancerede måleudstyr klæber sig til hudens overflade som en midlertidig tatovering. Apparatet er monteret på et hudlignende, gummiagtigt underlag, som kan klæbe sig til huden på samme måde som midlertidige tatoveringer.

Fra hudens overflade kan elektronikken overvåge kroppens hjerne-, hjerte- og muskelaktivitet uden brug af hverken klistrende gel eller ledninger til klodsede instrumenter, som det er tilfældet med det eksisterende måleudstyr.

"Vores mål var at udvikle en elektronisk teknologi, som kan arbejde sammen med huden på en måde, der er mekanisk og fysiologisk usynlig for brugeren."

"Vi fandt en løsning, der involverer udstyr, som vi designede til at opnå fysiske egenskaber, der matcher det øverste lag hud. Det er en teknologi, der slører skelnen mellem elektronik og biologi," siger John A. Rogers, professor ved University of Illinois i USA. Han er i denne uges udgave af tidsskriftet Science med til at beskrive, hvordan idéen om det elektroniske overførselsmærke nu er blevet til virkelighed.

Læs hele artikel på Videnskab.dk