Del |

Praktisk test af robot telepresence - en blandet oplevelse

Når du bliver en robot, alle smiler til dig. Se hvad der skete da IT-redaktør Tom Simonite dukkede op i Technology Review's kontor i Cambridge, Massachusetts i form af en fire meter høje hjul robot med en lille skærm, højttalere, kamera og mikrofoner på toppen. 

Via skærmen og højttalerne kunne kolleger se og høre han fra sit skrivebord i San Francisco, og kameraet og mikrofoner sendte deres billeder og stemmer tilbage. 

Men smilene er rettet mod andre mig var sjældent den slags jeg ønsker at modtage personligt. De var mere som dem rettet mod en sød, men irriterende lille barn. 

Robotten (kroppen) var udlånt fra VGO Communications Inc., der specialiserer sig i netop telepresence robotter. Robotten kan gøre nogle af de grundlæggende ting man kan som normal person, dvs: bevæge sig rundt på kontoret for at snakke og lytte, se og blive set. 

Tim Simonite opdager hurtig at der er visse begrænsninger. I en gruppe-samtale, snurer han rundt i et desperat forsøg i at fange stemmer og kropsspråg hos de andre deltagere der er udenfor hans snævre web-cam synsfelt. Når han går sammen med folk ude på gangen støder han ind møbler, eller undlader at vende retning når de andre gjorde dette. Kolleger var generelt tolerante i starten, men blev hurtig frustrerede når han ikke kunne følge med på gangen eller pludselig crashet in i en stol under professionel samtale med en person.

I følge Tom Simonite blev ikke forlegenheden efter sådane pinlige fejl mindre selv om han var blevet en robot.