Del |

Content about Region Syddanmark

April 18, 2012

Behandlingen vil i de kommende år bevæge sig uden for sygehusenes matrikler og møde patienten enten i lokalmiljøet eller helt hjemme i dagligstuen mener Danske Regioners formand Bent Hansen (S).

Sygehuset på cykel og den trådløse læge. Behandlingen vil i de kommende år bevæge sig uden for sygehusenes matrikler og møde patienten enten i lokalmiljøet eller helt hjemme i dagligstuen. Sådan tegnede Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), fremtiden i går på regionernes årsmøde i Nyborg, hvor han samtidig bød kommunerne op til samarbejde om den nære sundhed.

Fælles forståelse

March 8, 2012

Patientkuffert nomineret i kategorien velfærdsteknologi -Digitaliseringsprisen 2012 

Innovation er at tænke nyt. Få ideer, som ikke er set før og føre dem ud i livet. Og det er Region Syddanmark god til på velfærdsområdet. Nomineringerne til årets digitaliseringspris er netop blevet offentliggjort. To ud af tre nominerede projekter i velfærdskategorien til årets digitaliseringspris er fra Region Syddanmark. 

Regionens formand, Carls Holst glæder sig over nomineringerne.

March 11, 2011

Hjemmemonitorering i Langeland kommune.

 

March 8, 2011

The background of MAST is the MethoTelemed study (2009-2010) which explored methodologies in assessment oftelemedicine applications. MAST is an outcome of the study.

Video presentation from a seminar held on May 5, 2010 in Berlin, by Kristian Kidholm, Region of Southern Denmark 

Kilde og original video: http://www.mast-model.info/

February 18, 2011

Teknologi og yderst velkoordineret mødedisciplin er nogle af de midler, det sygeplejefaglige personale har taget til sig på Rygcenter Syddanmark. Mest pga. den vigtige faglige sparring, men også som en måde at skabe fællesskab mellem de teams, der dagligt er spredt på fire geografiske enheder.

Misforståelser synes næsten uomgængelige. Fire lokalteams, der ikke tidligere har arbejdet sammen, og som stadig bor på hver sin matrikel, skal nu skabe ét rygcenter selv på fysisk afstand. Den kulturelle bagage er forskellig. Man taler, gestikulerer og agerer forskelligt, og dét i sig selv er en vigtig erkendelse, når man afholder telemedicinske konferencer.

November 25, 2010

Preben Jensen og Karsten Uno Petersen valgt til næstformandsposter i to centrale komiteer i AER, er Region Syddanmark rykket tættere på denne indflydelse.

AER, der har omkring 270 medlemsregioner, er et stærkt forum med direkte indflydelse på europæisk politik. Med Preben Jensen og Karsten Uno Petersen valgt til næstformandsposter i to centrale komiteer i AER, er Region Syddanmark rykket tættere på denne indflydelse.