Del |

Content about Region Midtjylland

March 8, 2012

Sammen med bl.a. Microsoft, Teknologisk Institut, Invio og Virtual Lab igangsætter Silkeborg kommune 1. april et helt nyt virtuelt genoptræningsprojekt.

Patienter genoptrænes på computeren

February 23, 2012

Kommunerne Lemvig, Struer og Holstebro satser på telemedicin sammen med Region Midtjylland og får 10 mio. i støtte fra staten. 

Pressemeddelelse - Det er formålet med et nyt samarbejdsprojekt mellem Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner samt Region Midtjylland.

"Vi går i gang med en omstilling og udvikling af borgernære sundhedstilbud, hvor sundhedspersonalet samarbejder om, at vi i højere grad kan sikre, at patienterne bliver i eget hjem", siger sundhedschef Grete Bækgaard Thomsen fra Lemvig Kommune.

November 13, 2011

Hans Peder Graversen's blog kommentar fra Danske Regioner og RSI konference om regionernes fælles strategier for telemedicin og it-understøttet patient empowerment.

For en uges tid siden afholdt Danske Regioner og RSI (Regionernes Sundheds-IT) en konference om regionernes fælles strategier for telemedicin og it-understøttet patient empowerment.

Her kunne vi få at vide, hvad der forventes gennemført i den nærmeste tid: Telemedicinsk opkobling mellem ambulance og akutmodtagelse, udbredt brug af videokonferencer, telemedicinske løsninger til de store kroniske patientgrupper og i psykiatrien.

October 20, 2011

Danske kommuner er faldet pladask for Apples iPad. Men på danske hospitaler er kærligheden ikke lige så stærk.

Ved et større it-projekt på Regionshospitalet i Randers er iPad'en simpelthen blevet overvejet - men fravalgt. På grund af størrelsen.

"Det skyldes simpelthen, at iPad'en er for stor. Samsung-modellen har en skærm på syv tommer og passer ned i kittellommen. Hvis vi havde besluttet at benytte iPad, ville vi konstant få et problem med, hvor vi skulle lægge den fra os," siger ledende overlæge Tommy Midtgaard Jensen til Børsen.

August 27, 2011

Et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale vil sætte 25 millioner kroner af næste år til et telemedicinsk center.

Vil spare lægeressourcer
Det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Anders Kühnau siger, at telemedicin især er en fordel for kronisk syge patienter.


- Eksempelvis ved man, at man kan overvåge patienter med rygerlunger inde fra sygehuset, og det er meget lettere at gøre det elektronisk, hvor patienterne er der hjemme i stedet for at gå stuegang.
Det kan spare lægernes ressourcer, og vi kan bruge lægerne endnu bedre, end vi gør i dag, siger han til P4 Østjylland.

May 24, 2011

"Hvad er det lige, vi fysioterapeuter skal finde på for at være innovative og teknologi-udviklende" spørger fysioterapeut Tina Frank i sin blog