Del |

Content about MedCom

November 24, 2010

Så er den første teletolkning fra almen praksis i Region Hovedstaden foretaget. Til nu har teletolkning været mest udbredt i Region Syd.

Så er den første teletolkning fra almen praksis i Region Hovedstaden foretaget. Alt gik efter planen, og alt virkede perfekt. Tolkningen foregik på portugisisk fra tolkebureauet i Århus. 

Patienten var meget tilfreds med forløbet. Lægen var også meget tilfreds, men skal lige vænne sig til den nye måde at arbejde med en tolk på.

June 2, 2010

»Vi er presset ud i en situation, hvor udsigterne for at få nok sundhedspersonale er så dyster, at vi er tvunget til at bruge telemedicin. Men hidtil har vi manglet en samlet strategi, så der skal tænkes kreativt,« siger Lars Hulbæk fra MedCom.

Telemedicin har hidtil været et forholdsvis fremmed begreb i Danmark. Nu har pressede budgetter imidlertid givet fjernmedicinsk behandling en central placering som arbejdskraftbesparende metode.

Derfor har den fællesoffentlige projektorganisation MedCom udarbejdet en udredning for ABT-fonden, der skal sætte lys på de muligheder og udfordringer, telemedicin kan give danskerne.