Del |

Content about Kroniske fodsår

February 23, 2012

Kommunerne Lemvig, Struer og Holstebro satser på telemedicin sammen med Region Midtjylland og får 10 mio. i støtte fra staten. 

Pressemeddelelse - Det er formålet med et nyt samarbejdsprojekt mellem Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner samt Region Midtjylland.

"Vi går i gang med en omstilling og udvikling af borgernære sundhedstilbud, hvor sundhedspersonalet samarbejder om, at vi i højere grad kan sikre, at patienterne bliver i eget hjem", siger sundhedschef Grete Bækgaard Thomsen fra Lemvig Kommune.

March 11, 2011

Det er bedre for patienterne og billigere for samfundet, siger afdelingslæge ph.d Niels Ejskjær, Århus Universitetshospital, der står bag et nyt projekt, hvor sukkersygepatienter med fodsår via telemedicin kan behandles hos egen læge eller i hjemmet.

Patienterne skal ikke bruge deres tid på landevejen. Med telemedicin flytter vi specialistviden fra os ud til de praktiserende læger. Det er bedre for patienterne og billigere for samfundet, siger afdelingslæge ph.d Niels Ejskjær, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, der står bag et nyt projekt, hvor sukkersygepatienter med fodsår via telemedicin kan behandles hos egen læge eller i hjemmet.

November 7, 2010

Indslag i TV-avisen 18:30 der viser hvordan kontrol af diabetiske fodsår kan gøres i patientens eget hjem ved hjælp af telemedicin. 

Vi møder både en patient der taler om hvordan dette opleves, samt en sår-sygeplejerske der forklarer hvordan det hele fungerer. 

Interview og perspektivering fra formand for Diabetesforeningen, Allan Flyvbjerg, og formand for Dansk selskab for klinisk telemedicin, Klaus Phanareth.

November 27, 2006

For at sikre en god heling af de tre fodsår skal han til konsultation fire gange ugentligt, men da han har en mobiltelefon med videodialog, blev det hurtigt besluttet, at tre af de fi re ugentlige konsultationer kan foregå hjemme hos Henrik Dokkedal. 

I en lejlighed midt i Grenå har 33-årige Henrik Dokkedal netop fået besøg af hjemmesygeplejerske Pia Jensen fra Plejecenter Violskrænten. Om få minutter ringer 1. reservelæge Niels Ejskjær og sårsygeplejerske Lone Vesterskov fra Center for Den Diabetiske Fod på Århus Sygehus til Henrik Dokkedals røde mobiltelefon. Det er nemlig tid til dagens videokonsultation.

November 27, 2006

Både Lone Vesterskov og Niels Ejskjær ser telemedicin som fremtidens behandlingsmåde ved diabetiske fodsår, men de understreger også, at telemedicin udover god planlægning kræver meget høj billedkvalitet.

I Center for Den Diabetiske Fod på Århus Sygehus står sårsygeplejerske Lone Vesterskov og 1. reservelæge Niels Ejskjær klar ved computeren. Om få minutter skal de ringe til hjemmesygeplejerske Pia Jensen, der er på besøg hos Henrik Dokkedal, og det er vigtigt, at fodsårteamet er parat.