Del |

Content about Grønland

July 25, 2011

Karen Elise Jensens Fond donerer midler til udbygning af sundhedsvæsenets telemedicinudstyr Pipaluk.

Karen Elise Jensens Fond endnu en gang har valgt at støtte sundhedsvæsenet. I år har fonden doneret midler til udbygning af sundhedsvæsenets telemedicinudstyr

Pengene skal bruges til at udbygge PIPALUK gennem indkøb af et program ved navn Agnes. Dette program gør det muligt at aflæse PIPALUKS instrumenter direkte og uden forsinkelse fra en ganske almindelig pc.

July 14, 2011

Dronning Margrethe og prinsgemalen besøgte Uummannaq

Regentparret har indledt deres officielle sommerbesøg i Grønland. Torsdag formiddag ankom Dronning Margrethe og prinsgemalen Uummannaq på vestkysten af Grønland. Egentlig ankom de allerde i tirsdags, da vejret tvang dem til at endre rejseplanere, men i dag er byen officielt besøgssted. Borgermester Jess Svane og kommunalbestyrelesmedlem Isak Hammond tog imod parret, og sammen spadserede de til byens sygehus hvor distriktslæge Annie Keroudan modtog det royale besøg. 

November 12, 2010

Link til udsendelsen: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2010/11/09/101020.htm

Indslaget kan høres 1:37:20 ud i udsendelsen 

November 10, 2010

Alle grønlandske byer med 50 indbyggere har inden for de sidste to år fået en computer med telemedicin.

Alle grønlandske byer med 50 indbyggere har inden for de sidste to år fået en computer med telemedicin.

Det betyder, at en sygeplejerske kan foretage undersøgelsen af patienten og via computeren sende resultatet til læger i Nuuk eller København. Diagnosen er lynhurtigt stillet til glæde for patienten og sundhedsvæsenets pengekasse.

Grønland har hentet inspirationen til telemedicin-projektet i Alaska, hvor det har været i brug siden 1999.

September 21, 2007

På Dronning Ingrids Hospital, Grønlands landshospital, der ligger i hovedstaden Nuuk, er ekkokardiogram-udstyret koblet op på en forbindelse til Rigshospitalet i København. Denne teleløsning gør det muligt for fagfolkene i Nuuk at få sparringspartnere over 3.000 kilometer væk og få hjælp til fortolkningen af billederne. 

Svaret hedder tele-ekkokardiogram, det vil sige en løsning, hvor skærmbilledet og øvrige data fra undersøgelsesudstyret sendes via telenettet derhen, hvor eksperterne sidder.

September 22, 2006

Landsstyremedlemmet for sundhed, Asii Chemnitz Narup, vil gøre alt for at der bliver afsat midler i finansloven for 2007 til udvikling af Telemedicin.

Da der er tale om op mod 20 millioner kroner til efteruddannelse og teknisk udstyr, er det nødvendigt at søge midler hos fonde, vurderer Asii Chemnitz Narup efter sin tur i Alaska.