Del |

Content about Center for Den Diabetiske Fod

November 27, 2006

For at sikre en god heling af de tre fodsår skal han til konsultation fire gange ugentligt, men da han har en mobiltelefon med videodialog, blev det hurtigt besluttet, at tre af de fi re ugentlige konsultationer kan foregå hjemme hos Henrik Dokkedal. 

I en lejlighed midt i Grenå har 33-årige Henrik Dokkedal netop fået besøg af hjemmesygeplejerske Pia Jensen fra Plejecenter Violskrænten. Om få minutter ringer 1. reservelæge Niels Ejskjær og sårsygeplejerske Lone Vesterskov fra Center for Den Diabetiske Fod på Århus Sygehus til Henrik Dokkedals røde mobiltelefon. Det er nemlig tid til dagens videokonsultation.

November 27, 2006

Både Lone Vesterskov og Niels Ejskjær ser telemedicin som fremtidens behandlingsmåde ved diabetiske fodsår, men de understreger også, at telemedicin udover god planlægning kræver meget høj billedkvalitet.

I Center for Den Diabetiske Fod på Århus Sygehus står sårsygeplejerske Lone Vesterskov og 1. reservelæge Niels Ejskjær klar ved computeren. Om få minutter skal de ringe til hjemmesygeplejerske Pia Jensen, der er på besøg hos Henrik Dokkedal, og det er vigtigt, at fodsårteamet er parat.