Del |

Bertel Haarder

Britisk undersøgelse viser, at telemedicin næsten kan halvere patientdødeligheden. Det rejser ny kritik af den milliarddyre sygehusplan herhjemme. Centrale aktører efterlyser større satsning på telemedicin.


Sundhedsminister Bertel Haarder (V) vil tage initiativ til at sætte helt konkrete mål op for, hvor hurtigt telemedicinske løsninger skal indføres i Danmark. Han er på vej med et initiativ til forhandlinger med regionerne om telemedicin, som betyder, at patienter kan overvåges hjemme i stedet for at ligge i dagevis på hospitalerne efter en operation

Næstformand for Dansk Sygeplejeråd - Dorte Steenberg
Billed: Dansk Sygeplejeråd - dsr.dk

FMK-projektet blev hædret med ”Velfærdsprisen”. Derudover blev også uddelt ”Effektiviseringsprisen” på Digitaliseringskonferencen, som i år gik til Transport- og Klima- og Energiministeriet i fællesskab for deres ESDH-implementering.
Digitaliseringsprisen 2011
Billed: Digitaliseringsprisen 2011

Sundhedsminister Bertel Harder (V) giver fra årsskiftet en økonomisk gulerod til hospitaler med telemedicin.
"Det er første gang, at man fra centralt hold siger, at det kan betale sig at bruge telemedicin på hospitalerne," siger Christian Graversen
Arkivfoto: DSKT

REPORTAGE – Mandag besøgte indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder Det Virtuelle Hospital på Frederiksberg, som behandler patienter med telemedicin. Han mente, det var som at få et kig ind i fremtiden.
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder prøver at gå virtuel stuegang. Klemmen, han holder i hånden, bruger patienterne til at måle, hvor meget deres blod ilter.
Foto: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Pressemeddelelse - På mandag den 13.december besøger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder Det Virtuelle Hospital på Frederiksberg Hospital, som arbejder med telemedicinsk behandling. Efter nytår bliver der for første gang indført nye takster på telemedicin og e-mail-konsultationer, så disse behandlingsformer bliver takseret på lige fod med et besøg på hospitalet.
Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder (V)

Sund Vækst skal give bedre behandling i sundhedsvæsnet og samtidig styrke den økonomiske vækst.