Del |

Telehomecare i den helt store skala i Nordjylland

Hvordan håndterer man telemedicin og Patient Empowerment i sundhedsvæsenet, når man skal holde styr på op mod 4.000 kronikere?

Det kom kontorchef Alice Morsbøl fra Region Nordjylland ind på onsdag, da hun fortalte om stor-skala-projektet TeleCare Nord til sundhedsvæsenets topledere under StrategiTorvet Sundhedsvæsen på Comwell Borupgaard i Snekkersten.

Mulighederne for at kombinere telemedin (telehomecare) og Patient Empowerment er mangfoldige. Derfor har Region Nordjylland skudt projektet TeleCare Nord i gang. Her er målet, at mindst 1.950 patienter vil deltage. De konkrete mål er et bedre liv for borgere, færre indlæggelser og besparelser på bundlinjen.

LÆS HELE ARTIKEL PÅ DENOFFENTLIGESEKTOR.DK

Fakta om TeleCare Nord
Ideen med TeleCare Nord er, at patienter med KOL ved hjælp af udstyr i eget hjem får overvåget lungefunktion, puls, iltmætning i lungerne, blodtryk osv, mens sygehus, hjemmepleje, praktiserende læge, sundhedscenter og patienten selv følger med og kan gribe forebyggende ind. Projektet vil også indeholde træningsprogrammer til patienterne.  I TeleCare Nord er der oprettet en styregruppe af blandt andet praktiserende læger, patientforeninger og sygehusrepræsentanter.