Del |

Fremtidens lægebesøg foregår på skærmen

Om få år vil alle kunne gå til lægen via internettet, og det vil gavne både folkesundheden og samfundsøkonomien, mener speciallæge. Lægeorganisation frygter dog for nærheden mellem patienter og læger.

Der er få steder tilbage i velfærdssamfundet, hvor teknologien endnu ikke har klemt sig ind som en digital anstandsdame mellem borgeren og systemet.

I dag tager speciallæge og IT-iværksætter Imran Rashid livtag med ét af de sidste: Mødet med den praktiserende læge.

Med et nyt pilotprojekt, videodoktor.dk, gør han det muligt at gå til lægen over et videokamera på computeren - præcis som vi i årevis har talt med venner og familie i andre verdensdele over Skype. En levende lægebrevkasse, om man vil. En netdoktor, som man kan se og snakke med.

I første omgang er der tale om et pilotprojekt. Til efteråret håber Imran Rashid at brede forsøget ud til ti lægehuse i Region Hovedstaden. På længere sigt til hele Danmark.

"Den almindelige digitale udvikling i samfundet er ligesom ikke rigtig skvulpet ind over den almene praksis. Jeg drømmer om at kickstarte en teknologisk revolution," siger han.

Ifølge professor i e-health på CBS Kim Normann Andersen er det kun et spørgsmål om tid, før videokonsultationer vil kunne konkurrere med den direkte kontakt mellem læge og patient.

LÆS HELE ARTIKEL PÅ BERLINGSKE TIDENDE