Del |

Region Midtjylland har ambitioner om at få landets første telemedicinske center

Kronisk syge midtjyder vil i fremtiden kunne få kontakt med lægerne uden at skulle på sygehuset. Det er ambitionen for landets første center for telemedicin, som Region Midtjylland vil oprette. Et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale vil sætte 25 millioner kroner af næste år til centeret og til flere forsøg med telemedicin.

Vil spare lægeressourcer
Det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Anders Kühnau siger, at telemedicin især er en fordel for kronisk syge patienter.


- Eksempelvis ved man, at man kan overvåge patienter med rygerlunger inde fra sygehuset, og det er meget lettere at gøre det elektronisk, hvor patienterne er der hjemme i stedet for at gå stuegang.
Det kan spare lægernes ressourcer, og vi kan bruge lægerne endnu bedre, end vi gør i dag, siger han til P4 Østjylland.

Er meget ambitiøst
Ambitionen er, at det nye telemedicinske center skal udbrede brugen af telemedicin i hele regionen og på længere sig også i landet på en systematisk måde.


- I dag gør vi det meget ved knopskydninger rundt omkring, og det er ikke systematisk og i stor skala.
Det er tanken med det her center, og på den måde er det meget ambitiøst i forhold til de telemedicinske forsøg, vi har haft hidtil, siger Anders Kühnau.

Gode erfaringer med telemedicin
I Aarhus slipper mange sukkersyge-patienter for at tage på sygehuset, fordi en hjemmesygeplejerske kan tage et billede af patienternes sår med mobilen og sende det til sygehuset. Et af resultaterne er, at Århus Sygehus har landets laveste antal amputationer på sukkersygepatienter.