Del |

Læger uenige om telemedicinsk diagnosticering

Telemedicinens potentiale er et af de helt store samtaleemner, når det kommer til diabetesbehandling. Men lægerne er uenige om, hvorvidt telemedicin er godt nok til selve diagnosticeringen.

En patient med fodsår sidder og holder foden op til et kamera. I den anden ende sidder lægen og kigger på en stor skærm. Han skal nu til at beslutte, hvilken behandling såret skal have – og hvilken type sår der er tale om.

Et af de allermest omdiskuterede emner inden for kroniske sygdomme er det telemedicinske potentiale. Uenigheden går på, om telemedicin er egnet ved diagnosticeringen af patienterne.

Nogle læger frygter, at computer og skærm ikke kan erstatte det personlige møde, fordi relationen mellem læge og patient forsvinder, og fordi man ikke kan foretage en fysisk undersøgelse. Men samtidig er der fordele ved telemedicin, mener Lars Engberg, chefkonsulent i Københavns Kommune. Han deltog i Sundhedsstyrelsens seminar ’Diabetiske Fodsår – en medicinsk teknologivurdering,’ hvor netop telemedicins potentiale i forbindelse med fodsår blev diskuteret.

Ifølge Niels Ejskjær kan telemedicin ikke fuldstændigt erstatte det personlige møde og slet ikke, når det drejer sig om at stille diagnoser. Men Klaus Phanareth, overlæge og formand for Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin, mener, det handler om at udvikle den rigtige teknologi.

LÆS HELE ARTIKEL PÅ DAGENSMEDICIN.DK