Del |

Dansk sundheds-it skal markedsføres i Silicon Valley

”Udviklingen af sundheds-it er ikke bare en vigtig it-opgave og et stort vækstområde. Det er mindst lige så meget en vigtig sundhedsopgave"
En omfattende dansk sundhedskaravane drager i den kommede måned til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger inden for sundhedssektoren

 

En omfattende dansk sundhedskaravane drager i den kommede måned til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger inden for sundhedssektoren. Det er indenrigs-og sundhedsminister Bertel Haarder, der står for den symbolske start af karavanen ved at krydse Golden Gate broen på cykel den 24. oktober.

Den fem dage lange karavane er arrangeret af Innovation Center Denmark i samarbejde med netværksorganisationen SDForum. Den skal bringe erhvervsfolk og repræsentanter for universiteter og hospitaler fra Danmark og USA sammen om at udvikle fremtidens digitale sundhedssystemer.

”Udviklingen af sundheds-it er ikke bare en vigtig it-opgave og et stort vækstområde. Det er mindst lige så meget en vigtig sundhedsopgave. Med nye teknologier som fx telemedicin og elektroniske patientjournaler vil behandlingen kunne nå helt ud i patientens egen dagligstue, og personalet vil have lynhurtig adgang til alle nødvendige informationer i journalsystemet. I de kommende år skal vi i Danmark knokle for at bevare førertrøjen på sundheds-it-området – både for økonomien og sundhedsvæsnets skyld og ikke mindst for patienternes skyld,” siger Bertel Haarder.