Del |

Pakket kuffert til hjertepatienter

 

Som det første sted i Danmark tilbyder Svendborg Sygehus nu patienter med hjertesvigt en patient-kuffert til at tage med hjem. Kufferten indeholder medicinsk udstyr OG et webcam, så patienten kan se og tale med lægen uden at skulle på hospitalet.

Hjerte-kufferten skal sikre, at hjertepatienter ikke behøver tage den lange vej til kontrol på sygehuset. Via et webcamera taler patienten to gange om ugen med en hjertesygeplejerske, der kan aflæse for eksempel blodtryk og hjerterytme via det teknologiske isenkram, der ligger i kufferten.

- For patienten er det sådan, at man kan undgå at komme ind på hospitalet hver 14. dag eller hver tredje uge til kontrol. Man sidder derhjemme i egne trygge rammer, og det gør nogle gange, at kommunikationen til patienten bliver mere ligeværdig. Nogle gange glemmer patienter det de skal spørge om, når de er i uvante rammer. Så vi kan mærke en forskel, siger læge og phd. studerende Thomas Erstad fra Medicinsk Forskningsafdeling på Svendborg Sygehus, der står bag det nye projekt.

Formålet med dét er at undersøge, hvordan hjertepatienter bedre og hurtigere kan behandles i eget hjem. Det er der nemlig også en stor økonomisk fordel for hospitalet:

- Der er en driftsmæssig fordel for sygehuset. Hospitalet slipper for udgifterne til transporten frem og tilbage, og personalet på sygehuset også kan organisere deres arbejde på en anden måde, siger Thomas Erstad.

Foreløbig har 18 patienter fået en kuffert med hjem. Det er meningen at i alt 100 fynboer med hjertesvigt skal deltage i projektet i løbet af det næste halvandet år.